Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΤΟΥ 2ου ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Φλώρινα, 03-06-2009
Αρ.Πράξης Δ.Σ. : 4η / 03-06-2009

ΠΡΟΣ: Τον Γενικό Γραμματέα της
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Κοιν.: · ΝΟΜΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
· Μ.Μ.Ε.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Κε Περιφερειάρχη,
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, οι γονείς και οι μαθητές του σχολείου μας, μετά από απόφαση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα 3/6/2009, σας γνωστοποιούμε τα εξής :
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, οι γονείς και οι μαθητές του σχολείου μας εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για την καθυστέρηση παράδοσης του νέου διδακτηρίου του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας. Σας γνωρίζουμε ότι οι εργασίες στο εσωτερικό του νέου κτιρίου του σχολείου, αλλά και ο εξοπλισμός του είναι σχεδόν πλήρεις και υπολείπονται ακόμη η διαμόρφωση του αύλειου χώρου και αποστραγγιστικά – αποχετευτικά έργα.
Ο Σύλλογός μας είχε από την περσινή χρονιά (Ιούνιος 2008) συνεχείς συναντήσεις με τις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να επισπευθεί η παράδοση του σχολείου. Παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις των αρμοδίων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φλώρινας φτάσαμε στη λήξη και αυτού του διδακτικού έτους και το μόνο που παρατηρούμε είναι η αδικαιολόγητη στασιμότητα του έργου για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ένα χρόνο πριν οι αρμόδιοι διαβεβαίωναν το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, αλλά και τη Διεύθυνση του σχολείου μας, ότι το σχολείο θα παραδοθεί κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά 2008-09. Με τη διαβεβαίωση αυτή η Διεύθυνση προχώρησε στην εγγραφή 25 μαθητών στην Α’ τάξη του Σχολείου μας, που για ένα ολόκληρο χρόνο συνωστίζονται σε μια απαράδεκτη αίθουσα, χωρίς εξαερισμό, όπως φυσικά είναι και οι περισσότερες αίθουσες του παλιού σχολείου, γεγονός που δημιούργησε πολλά προβλήματα υγείας σε μικρούς μαθητές. Το Νηπιαγωγείο του σχολείου μας επίσης, θεωρώντας ότι δε θα είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα, διασπάστηκε και το ένα τμήμα του φιλοξενείται σε αίθουσα του Νομαρχιακού Ωδείου , με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Για μια ακόμη φορά όμως επαληθεύεται η ρήση : «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού».
Η υπομονή μαθητών και γονέων έχει εξαντληθεί. Οι όποιες αόριστες προφορικές δεσμεύσεις των υπευθύνων δε μας καλύπτουν πλέον.
Επιπρόσθετα ο Νομάρχης Φλώρινας κ. Ι. Βοσκόπουλος, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Συλλόγου μας, επιβεβαίωσε το γεγονός ότι δεν υπάρχουν τα απαραίτητα χρήματα για τη χρηματοδότηση της περάτωσης του έργου, θέση που εκ μέρους μας δεν μπορεί να εκληφθεί ως αποδεκτή απάντηση εκ μέρους της Νομαρχίας Φλώρινας.
Ως εκ τούτου όλοι εμείς :
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.

Επιθυμούμε να εξετάσετε το πρόβλημα που μας απασχολεί και άμεσα να δοθεί λύση. Περιμένουμε εντός των προσεχών ημερών επίσημη ενημέρωση για τις ενέργειές σας.
Διαφορετικά θα υπάρξει δυναμική κινητοποίηση μαθητών και γονέων με παράλληλη ενημέρωση των τοπικών αλλά και άλλων πανελλαδικών Μ.Μ.Ε.
Σας επισυνάπτουμε το ψήφισμα του Συλλόγου μας που καταθέσαμε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Φλώρινας στις 2/06/2009 , χωρίς όμως να τύχουμε της επιθυμητής αντιμετώπισης.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας
Οι γονείς και
Οι μαθητές του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου