Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Βικιπαίδεια - Σε Εξέλιξη Εκστρατεία για τη Διάδοση της Γλώσσα μας

Η Βικιπαίδεια, δηλαδή η ελληνική έκδοση της διαδικτυακής ελεύθερα προσβάσιμης εγκυκλοπαίδειας Wikipedia, στο πλαίσιο της προσπάθειας για ενημέρωση του … ελληνικού κοινού και για διεύρυνση του περιεχομένου της, έχει ξεκινήσει μια νέα καμπάνια με τίτλο «από το beta στο ωμέγα», ώστε να γίνει καλύτερα κατανοητό τι μπορεί να προσφέρει στους Έλληνες χρήστες.
Στόχος είναι ακόμα ο εμπλουτισμός της Wikipedia στα ελληνικά, καθώς επίσης με ελληνικά λήμματα σε τρίτες γλώσσες, αλλά και η διεύρυνση της κοινότητας των συντακτών και των χρηστών της.
Οι συντελεστές της δράσης για τον εμπλουτισμό της ελληνικής Wikipedia ζητούν από τους χρήστες του Διαδικτύου να απαντήσουν στην ερώτηση: «Τι είναι για σένα η Βικιπαίδεια;» Μέσω των απαντήσεων στην ιστοσελίδα mywikipedia.gr, στο Facebook και το Twitter, θα σκιαγραφηθεί το πώς τη χρησιμοποιεί ο κάθε χρήστης, τι του αρέσει ή και τι όχι, ενώ θα ενεργοποιηθεί η έννοια της ενεργούς εθελοντικής συμμετοχής και της ανοικτής γνώσης.
Στόχος είναι η προσέγγιση του μέγιστου δυνατού αριθμού νέων χρηστών στη χώρα μας, ώστε να κινητοποιηθεί περισσότερος κόσμος για την ανάπτυξη της ελληνικής ψηφιακής εγκυκλοπαίδειας. Κάθε χρήστης μπορεί να επισκεφθεί το www.mywikipedia.gr/go, το facebook fanpage ή το twitter account και να μοιραστεί τις σκέψεις και τις ιδέες του.
Το επόμενο βήμα θα είναι μια ανοικτή εκδήλωση-συζήτηση στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, στις αρχές Φεβρουαρίου 2012.
Η νέα εκστρατεία ενημέρωσης εντάσσεται στις δράσεις για την ενεργοποίηση εθελοντών και τη διάδοση της ελληνικής Wikipedia, στο πλαίσιο του προγράμματος «Δες την Ψηφιακά 2.0» του υπουργείου Παιδείας, που υλοποιούν το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας, η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και η ελληνική κοινότητα της Βικιπαίδεια.
Η Wikipedia συντάσσεται από εκατομμύρια εθελοντές σε πάνω από 279 γλώσσες. Έχει ήδη μια ισχυρή παρουσία και στην ελληνική γλώσσα με περισσότερα από 67.700 λήμματα-άρθρα.
Πηγή : http://techit.gr/2012/01/σε-εξέλιξη-εκστρατεία-για-τη-διάδοση-τ/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου